GEZOCHT: coaches (vrijwilligers) voor een CoderDojo in de bib van Zwevegem

In 2019 ging de bib van start met CoderDojo workshops.

CoderDojo

Tijdens een CoderDojo workshop leren jongens en meisjes van 7 tot 14 jaar programmeren, websites maken, apps en spelletjes ontwikkelen, enz. Ze ontmoeten andere deelnemers met dezelfde interesses en laten elkaar tijdens een toonmoment zien waaraan ze gewerkt hebben. CoderDojo maakt van ontwikkelen en programmeren een superleuke en gezellige leerervaring!

Een Dojo wordt volledig door vrijwilligers voorbereid en gegeven. Coaches begeleiden de jongeren: ze leggen uit, doen voor, leren aan en stimuleren fantasie en creativiteit. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die hieraan willen meewerken.

Jouw profiel:
Kan je goed omgaan met kinderen en heb je een basiskennis programmeren (algemeen, Scratch, Python, HTML/CSS,...), elektronica (Arduino,...) of technologie (mBot robots,...) dan ben je meer dan welkom als coach. We vragen geen diploma, wel een passie voor ICT, wat didactische vaardigheden en veel zin om jongeren te inspireren en te leren programmeren.

Meld je aan als vrijwilliger in de bib (of via bibliotheek@zwevegem.be) en we nemen contact met je op voor verdere afspraken.