Bib aan huis

Kan je moeilijk zelf naar de bibliotheek komen? Maak gebruik van onze bib aan huis.

bib aan huis

Wat is Bib aan huis?

Bib aan huis is er voor Zwevegemnaren die zich moeilijk naar de bib kunnen verplaatsen, maar toch graag van onze collectie willen genieten. 
Maandelijks stelt de bibmedewerker een pakket voor jou samen, dat hij/zij bij jou aan huis brengt. Het pakket is afgestemd op jouw wensen. Alle materialen uit de bibliotheek kunnen geleend worden: boeken, tijdschriften, luisterboeken, dvd's, ... 

Er worden geen extra kosten aangerekend voor de bib aan huis. Je betaalt enkel het jaarlijkse lidgeld van € 5.

Voor wie?

  • Je woont in Zwevegem of een deelgemeente.
  • Je bent -tijdelijk of langdurig- niet mobiel genoeg om zelf naar de bib te komen.

 

Hoe?

Je laat de bib weten dat je graag Bib aan huis wil. Dit kan telefonisch (056 76 59 00), via mail (bibliotheek@zwevegem.be), via het webformulier, of in de bib of bibus. 
We noteren je gegevens en een Bib aan huis-medewerker zal dan telefonisch contact met je opnemen voor een kennismakingsgesprek en, als je in aanmerking komt, een vragenlijst om naar je interesses en geschikte aflevermomenten te polsen.

Is boeken lezen niets meer voor jou?

Een deel van onze collectie is speciaal bestemd voor wie niet meer zo goed ziet. 
We hebben een uitgebreide collectie grootletterboeken. Voor wie liever naar een verhaal luistert, zijn er de Daisy-luisterboeken met aangepast toestel.

Daarnaast heeft de bib een uitgebreid aanbod aan films en series, tijdschriften, gezelschapsspellen voor jong en oud, ...
We vinden zeker iets dat bij jou past!

bib aan huis
De bib aan huis-medewerker brengt een pakket naar jouw smaak tot aan je voordeur.