Boek
Nederlands

Wat zouden dieren zeggen als we ze de juiste vragen stelden?

Vinciane Despret (auteur)
+1
Wat zouden dieren zeggen als we ze de juiste vragen stelden?
×
Wat zouden dieren zeggen als we ze de juiste vragen stelden? Wat zouden dieren zeggen als we ze de juiste vragen stelden?

Wat zouden dieren zeggen als we ze de juiste vragen stelden?

Hebben dieren humor? Zien ze zichzelf zoals wij hen zien? Staan koeien de hele dag te niksen? In dit boek beantwoordt de Belgische filosofe Vinciane Despret zesentwintig verrassende vragen die vastgeroeste ideeën over dieren op de proef stellen. Ze laat onderzoekers, boeren en dierverzorgers aan het woord die vertellen hoe inventief dieren zijn en hoe vaak ze ‘typisch menselijk’ gedrag vertonen. E
Extra onderwerp
Dierenpsychologie, Dierethologie
Titel
Wat zouden dieren zeggen als we ze de juiste vragen stelden?
Auteur
Vinciane Despret
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Que diraient les animaux, si ... on leur posait les bonnes questions?
Uitgever
Gorredijk: Uitgeverij Noordboek, 2022
334 p.
ISBN
9789056158194 (paperback)

Over Vinciane Despret

Vinciane Despret (Anderlecht, 12 november 1959) is een Belgisch filosoof, werkzaam aan de universiteit van Luik als professor in de wetenschapsfilosofie. Haar werk situeert zich vooral op de grens tussen wetenschapsfilosofie en ethologie, waarin ze vooral kijkt in welke mate ethologen ons iets kunnen vertellen over hoe we de juiste vragen kunnen stellen binnen wetenschappelijk onderzoek. Haar werk is invloedrijk binnen de zogenoemde animal studies.

Biografie en werk

Vinciane Despret behaalde eerst een diploma binnen de filosofie, en studeerde vervolgens in 1991 af in de psychologie. Binnen haar psychologische studies kwam ze in contact met dierenpsychologie en ethologie, waarnaar haar interesse al snel verschoof.

In eerste instantie ging ze haar ethologisch veldwerk doen bij Amotz Zahavi, die babbelaars bestudeerde in Israël. Zijn werk werd vooral opgemerkt binnen discussies rond altruïsme binnen sociobiolo…Lees verder op Wikipedia