Boek
Nederlands

De geur van groen

Pamela Sharon (auteur)
+1
De geur van groen
×
De geur van groen De geur van groen

De geur van groen

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Raven (16 jaar, ik-figuur) is blind en leert van haar beste vriendin May-Lin hoe kleuren ruiken en voelen. Op een dag gebeurt er iets wat haar leven op zijn kop zet. Raven vindt steun bij Roan, totdat een vreselijk geheim bekend wordt. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De geur van groen
Auteur
Pamela Sharon
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon Young adult, © 2019
206 p.
ISBN
9789048847136 (paperback)

Besprekingen

Raven (16, ik-persoon) is blind. Dankzij haar beste vriendin May-Lin, die haar vertelt hoe kleuren ruiken en voelen, krijgt de wereld voor haar toch wat kleur. Als er iets ingrijpends gebeurt, moet Raven zich alleen zien te redden. Wanneer ze Roan ontmoet, vindt ze hulp en liefde en leert ze hoe ze om moet gaan met alles. Ravens wereld krijgt weer kleur, totdat ze achter een geheim komt en ze moet beslissen of ze daarmee kan omgaan. Debuutroman van de Nederlandse Pamela Sharon, waarmee ze in 2018 de tweede prijs won in de YA Contest-schrijfwedstrijd bij uitgeverij Moon. Sharon schrijft zeer vlot, ze maakt veel gebruik van humor en de plot steekt goed in elkaar. Het hoofdpersonage Raven en haar vriendin May-Lin worden goed uitgediept, maar de andere personages, zoals haar vriend Roan, blijven vrij op de vlakte. Ook gaat de relatie tussen Raven en Roan wel erg snel. Hierdoor wordt het verhaal soms wat oppervlakkig. Het thema is echter origineel en de lezer leert veel over hoe het is om …Lees verder

Over Pamela Sharon

Pamela Sharon (pseudoniem) is een Nederlands jeugdschrijfster en leerkracht en leesspecialist in het basisonderwijs.

Levensloop

In 2019 debuteerde Pamela Sharon met De Geur van Groen bij Uitgeverij Moon, nadat zij tweede was geworden in de Moon YA-contest, een schrijfwedstrijd voor nieuw talent. Het boek werd geplaatst op de tiplijst van de Jonge Jury 2020 en werd genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren. In september 2020 werd het boek als nieuwe titel toegevoegd aan de titellijst van Lezen voor de Lijst (12-15 jaar, niveau 1).

In 2021 kwam haar tweede Young Adult boek uit, Wie ik gisteren was.

Samen met de schrijvers Chinouk Thijssen, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie