Olivia ontdekt veel over zichzelf en haar verleden als zij onderduikt in Maine en denkt te ontsnappen aan heden, verleden en de liefde, maar daarvoor blijkt ze toch niet ver genoeg te zijn gevlucht.
Titel
Olivia's geheim
Auteur
Muna Shehadi
Vertaler
Henske Marsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Honest secrets
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
366 p.
ISBN
9789402704730 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Olivia belandt op een dieptepunt in haar leven als haar carrière op het witte doek stopt, ze kinderloos blijft en ze publiekelijk haar man aan de schandpaal nagelt, nadat hij haar weliswaar schandelijk heeft bedrogen. Ze duikt onder bij de broer van haar stiefmoeder in Maine. Hier wordt ze gedwongen haar leven, haar soms ondoordachte acties en het verleden van haar moeder, de beroemde filmster Jillian Croft, onder ogen te zien. Dit brengt haar onaangename ontdekkingen, niet gewenste confrontaties, verdriet, maar ook een hechtere band met haar zussen en andere familieleden en een nieuwe toekomst waarin ook plaats is voor nieuwe liefde. Net als in de twee eerste delen uit ‘De drie dochters’- trilogie* waarin haar twee zussen Rosalind en Eve op zoek gaan naar hun verleden, start ook in dit derde en laatste deel ieder hoofdstuk met een passage uit de dagboeken van hun moeder. En passant wordt maatschappelijk thema benoemd, maar niet goed uitgewerkt. Wat houterig vertaald, maar tevredenste…Lees verder

Over Muna Shehadi

Muna Shehadi (Princeton (New Jersey), 1961) is een Amerikaans sopraan en schrijfster van romans. Zij woont in Milwaukee (Wisconsin).

Leven en werk

Haar vader Fadlou Shehadi (1926-2012) was professor in filosofie bij de Rutgers-universiteit en haar moeder Alison Shehadi (overleden 2016) gaf wiskundeles op de Princeton Day school. Van vaderszijde heeft zij Libanese roots. Haar moeder is Amerikaanse met een Schots-Canadese achtergrond. Shehadi slaagde cum laude aan de Yale-universiteit en verhuisde naar Boston en volgde de opleiding tot klassiek sopraan aan de Universiteit van Boston. Het leven op de bühne als zangeres beviel haar echter niet. Later pakte zij het schrijven op.

De boeken uit Drie dochters Trilogie zijn afzonderlijk tevens als e-boek verschenen.

Onder haar pseudoniem Isabel Sharpe heeft zij meestal erotische boeken geschreven, deze zijn onder meer ook in het Duits, Frans, Nederlands en Spaan…Lees verder op Wikipedia