Boek
Nederlands

Uit het hoofd : een geschiedenis van de menselijke intelligentie

Kris Merckx (auteur)
+1
Uit het hoofd : een geschiedenis van de menselijke intelligentie
×
Uit het hoofd : een geschiedenis van de menselijke intelligentie Uit het hoofd : een geschiedenis van de menselijke intelligentie

Uit het hoofd : een geschiedenis van de menselijke intelligentie

Verhandeling over de geschiedenis van de menselijke (en kunstmatige) intelligentie.
Titel
Uit het hoofd : een geschiedenis van de menselijke intelligentie
Auteur
Kris Merckx 1970-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Gorredijk]: Uitgeverij Sterck & De Vreese, © 2022
221 p.
ISBN
9789056159269 (paperback)

Besprekingen

Een boek over de geschiedenis van de menselijke intelligentie. De auteur gaat in op vragen als: Welk voordeel biedt het ons evolutionair gezien om informatie te kunnen onthouden? Waarom verzamelen grote techbedrijven zoals Google en Facebook massa’s data? Hoe komt het dat 90% van alle data die de mens doorheen de geschiedenis produceerde, stamt uit het laatste decennium? Met aandacht voor vormen van intelligentie, brein en cultuur, sensorische waarneming, geheugenapparaten en kunstmatige intelligentie. Informatief en onderhoudend geschreven. Voor (geoefende) lezers met verregaande interesse in het onderwerp. Met zwart-witillustraties en -foto's. Kris Merckx is historicus, actief als webontwikkelaar en auteur van tientallen boeken. Hij is docent multimedia en websiteontwikkeling aan de University colleges Leuven-Limburg. Hij doet daar onderzoek naar onder meer augmented reality en brain computer interfaces.

Over Kris Merckx

Kris Merckx (Stekene, 1 augustus 1944) is een Belgisch PVDA-politicus, arts en redacteur van het partijblad Solidair. Zijn dochter Sofie is marxistisch politica voor de PVDA (PTB).

Levensloop

Samen met Ludo Martens stond hij in 1970 aan de wieg van AMADA die in 1979 tot PVDA werd omgedoopt. Hij startte samen met Michel Leyers op 4 januari 1971 met de eerste praktijk van Geneeskunde voor het Volk (GvhV). Hij speelde samen met de overige artsen van GvhV en de PVDA een belangrijk rol in het aan het licht brengen van een grote loodverontreiniging door Union Minière in de Antwerpse deelgemeente Hoboken. Van 1976 tot aan de fusie in 1982 met Antwerpen zetelde hij in de gemeenteraad van Hoboken.

Hij is dertien jaar lang hoofdredacteur geweest van het wekelijks verschijnend partijblad Solidair en was ook woordvoerder voor de partij. Door zijn vele politiek werk moest hij zijn praktijk als arts laten vallen. Ondertuss…Lees verder op Wikipedia