Boek
Nederlands

Baby

Jimmy Fallon (auteur), Miguel Ordóñez (illustrator)
Wil je weten wat baby zo bijzonder maakt? Hij of zij heeft twee ogen, één neus en veel vingertjes en teentjes. Soms een hoedje, maar zeker knieën, een kontje en ellebogen. En er zijn nog meer bijzondere stukjes baby! Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, humoristische tekeningen van allerlei soorten baby's in pastelkleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 9 maanden.
Titel
Baby
Auteur
Jimmy Fallon
Illustrator
Miguel Ordóñez
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
This is baby
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2020
[32] p. : ill.
ISBN
9789026152535 (hardback)

Besprekingen

Een boek, uitgevoerd in stevige pastelkleuren, vol grappige, gestileerde baby’s. Aan bod komen diverse lichaamsdelen, allemaal ‘stukjes baby’, die baby maken tot wie hij is. Er is goed aan diversiteit gedacht: op de eerste illustratie is baby een gekleurd jongetje. Vervolgens zijn er allerlei baby’s te zien met verschillende huidskleuren en uiterlijk, ander haar, juist kaal, sproeten enz. Het gaat dus niet om een specifieke baby, maar om ‘het concept’ baby. Dat kan voor sommigen verwarrend zijn. Dat doet echter niet af aan het kijkplezier bij alle grappige figuurtjes en het samen aanwijzen en benoemen van lichaamsdelen. In de enkele, begeleidende zinnen wordt steeds het lichaamsdeel waar het om gaat in de typografie benadrukt. De tekst rijmt, met slechts een zin per pagina, volgens schema abcb. Het stevig uitgevoerde, hardkartonnen vierkante boek met twee afgeronde hoeken nodigt uit tot interactie. Eerder verschenen in vergelijkbare uitvoering delen over de ouders: 'Mama' en 'Papa'*. …Lees verder

Over Jimmy Fallon

CC BY 2.0 - Foto van/door Montclair Film Festival

James Thomas (Jimmy) Fallon Jr. (New York, 19 september 1974) is een Amerikaans komiek, acteur en presentator. Hij behoorde van 1998 tot en met 2004 tot de ploeg van Saturday Night Live en had van maart 2009 tot februari 2014 zijn eigen dagelijkse praatprogramma genaamd Late Night with Jimmy Fallon. Na de Olympische Winterspelen van 2014 nam hij het stokje over van Jay Leno en werd hiermee de presentator van The Tonight Show.

Jonge jaren

Jimmy Fallon werd geboren in Bay Ridge, Brooklyn, New York als de zoon van Gloria (née Feeley) en James W. Fallon. Zijn familie verhuisde later naar Saugerties, New York, toen zijn vader bij IBM werkte in Kingston, New York. Zijn afkomst is vijf achtste Iers, twee achtste Duits en een achtste Noors. Zijn grootmoeder van vaderskant, Luise Schalla, kwam uit Osterholz-Scharmbeck, Duitsland, waar zijn grootmoeder van moederskant een immigrant uit Fredrikstad, Noorwegen was.

Lees verder op Wikipedia