Boek
Nederlands

Brilliant bricks : alles over de wondere wereld van blokjes met noppen

Dirk Denoyelle (auteur)

Brilliant bricks : alles over de wondere wereld van blokjes met noppen

Dirk Denoyelle had al een hele carrière op het podium en op televisie achter de rug toen hij compleet gek werd op LEGO. Hij maakte van zijn passie ook zijn beroep. Het maken van LEGO-constructies en LEGO-kunst is nu wat hij professioneel doet als een van ‘s werelds grootste LEGO-specialisten.
In dit boek vertelt hij alles over ‘bricks’, zoals LEGO ook wordt genoemd door de fans. Alle feiten
Onderwerp
Lego
Titel
Brilliant bricks : alles over de wondere wereld van blokjes met noppen
Auteur
Dirk Denoyelle
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2022
173 p. : ill.
ISBN
9789463935616 (paperback)

Over Dirk Denoyelle

Dirk Denoyelle (Roeselare, 2 oktober 1964), is een Vlaams cabaretier die bekendheid verwierf als imitator van bekende personen.

Biografie

Denoyelle woonde tot zijn studies in Ukkel. Aan de Katholieke Universiteit Leuven studeerde hij voor burgerlijk ingenieur, daarna zou hij een tijd bij IMEC gaan werken. Hij vervulde zijn legerdienst en werkte even als freelance journalist. Vanaf 1991 werkt hij voltijds als cabaretier. Hij werd gauw bekend als stemmenimitator dankzij zijn optredens op podia, maar vooral optredens op de openbare radiozenders gaven zijn bekendheid een stimulans. Door de jaren heen heeft hij zijn repertoire uitgebreid naar sketches en liedjes, waarbij vaak politieke en maatschappijkritische elementen voorkomen. In 1996 was hij aanwezig tijdens de opening van het nieuwe Vlaamse parlementsgebouw in Brussel, waar hij o.m. Annemie Neyts, Wilfried Martens en Louis Tobback imiteerde. Als imitator had hij in 1992 ook een g…Lees verder op Wikipedia