Boek
Nederlands
Door een ernstig ongeval beseffen twee bevriende mensen dat ze hopeloos veel van elkaar houden.
Titel
De kus
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The kiss
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2002
382 p.
ISBN
90-245-4568-4 90-245-4578-1

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Isabelle is al twintig jaar getrouwd met de Parijse bankier Gordon Forrester. Ze wonen in een statig huis dat dateert uit de 18e eeuw en luxueus is ingericht met antieke spullen. Een leger personeel staat in voor het perfect onderhouden van huis en tuin. Het echtpaar heeft twee kinderen: een tienerdochter Sophie en Teddy, een jongen die ziekelijk is vanaf zijn geboorte. Gordon kan niet om met ziekte en tegenslag. Sinds de geboorte van Teddy blijft hij veel weg van huis, zodat er van een huwelijksleven geen sprake meer is. Isabelle schikt zich in de situatie en schenkt al haar aandacht aan haar zoontje. Haar enige afleiding zijn de telefoongesprekken met Bill, een Amerikaanse vriend, die ze een paar jaar geleden leerde kennen. Nu nodigt Bill haar uit voor een lang weekend in New York. Ze hebben samen een fijne tijd, maar dan slaat het noodlot toe. Op de laatste avond komt hun taxi in botsing met een autobus en ze belanden allebei zwaar gewond in het ziekenhuis.

Het verhaal gaat …Lees verder
Isabelle Forrester is al twintig jaar getrouwd met een Parijse bankier en heeft twee kinderen, de achttienjarige Sophie, die op het punt staat te gaan studeren, en de chronisch zieke, veertienjarige Teddy, die thuis verpleegd wordt. Teddy is Isabelles oogappel, maar ook de reden dat ze vervreemd is van haar man en vrienden en een nogal geïsoleerd leven leidt. Lichtpunt in haar leven is haar vriendschap op afstand met de Amerikaanse politicus Bill Robinson, een man die eveneens gevangen zit in een liefdeloos huwelijk. Ze zien elkaar maar zelden, maar bellen iedere dag. Tijdens een van hun schaarse ontmoetingen in Londen, net als ze de eerste kus in hun relatie uitwisselen, wordt de limousine waarin ze zitten aangereden door een rode dubbeldekker. Beiden raken zwaargewond. Er wacht hen een lange weg vol moeilijkheden: naar volledig herstel en misschien ook wel naar een gelukkige toekomst voor beiden… Deze 53ste roman van bestsellerauteur Danielle Steel geeft de trouwe lezers weer alles …Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia