Boek
Nederlands

Mira en de bloemen

+1
Mira en de bloemen
×
Mira en de bloemen Mira en de bloemen

Mira en de bloemen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Poes Mira geniet buiten van de mooie bloemen en de vlinders en bijtjes. Maar als ze de bloemen binnen in een vaas zet, komen er geen diertjes op af. Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, rustige kleurenillustraties, voelelementen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Bloemen, Dieren
Titel
Mira en de bloemen / tekst en ill. Annemie Berebrouckx
Auteur
Annemie Berebrouckx
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Oogappel, 2016
[18] p. : ill.
ISBN
9789002261824 (hardback)

Besprekingen

Poes Mira geniet van de bloemen en alle diertjes die ertoe worden aangetrokken. Ze plukt er een paar om er thuis ook van te kunnen genieten. Maar eenmaal binnen zijn de diertjes verdwenen, dus sjouwt ze de vaas naar buiten. En ja hoor, daar zijn de bijtjes en de vlinders weer! Eenvoudig verhaaltje op enigszins geforceerd, vierregelig rijm. De illustraties zijn duidelijk, in zachte lijnen met drie, eveneens zachte steunkleuren tegen een lege achtergrond. De poezenneus is van zachte stof. Via een glimmende stippellijn van doorzichtige lak is de vliegroute van de beestjes met de vinger te volgen. De bloemen, vlinders en bijen kunnen worden geteld, en aan de hand van de mimiek van Mira kan over emoties worden gepraat. Zo biedt dit stevig uitgevoerde hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken verschillende mogelijkheden. In dezelfde uitvoering verscheen ook 'Bono op het potje'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Annemie Berebrouckx

Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.

Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken en poppen. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.

In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 98 andere boeken, op de lijst "Het Mooiste Kinderboek Aller Ti…Lees verder op Wikipedia